donderdag 9 oktober 2014

Verander één ding, verander alles

Het concept van tijdreizen is iets waar filmmakers van smullen en het is al in veel verschillende varianten teruggekomen. Een zeer originele versie is te zien in de film "The Butterfly Effect" uit 2004 van regisseurs Eric Bress en J. Mackye Gruber.
Evan ( Ashton Kutcher ) heeft als kind steeds black outs en kan zich dan niet herinneren wat er gebeurt is. Om hem daarmee te helpen schrijft hij in dagboeken en het zet hem aan om een studie in psychologie te kiezen om de hersenen te kunnen onderzoeken. Als hij op latere leeftijd weer in die dagboeken leest ontdekt hij dat hij de mogelijkheid heeft om terug te keren naar de momenten van de black-out om te zien wat er gebeurt en zelfs te veranderen wat er gebeurt. Echter een kleine aanpassing in het verleden heeft zeer grote gevolgen voor de toekomst.
De film heeft een sterk plot, geweldig verhaal en Kutcher zet een zeer verrassende serieuze rol neer. Deze psychologische thriller laat je als kijker op het puntje van je stoel zitten en heeft genoeg verrassend momenten dat je altijd blijft afvragen hoe het gaat eindigen. Dit is ook een beetje afhankelijk van welke DVD je hebt, want de film in de bioscoop had een compleet ander einde dan de director's cut van de film. Ik zou kiezen voor de laatste versie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten