dinsdag 7 oktober 2014

De laatste plaats die je ooit zou verwachten om jezelf te vinden

Dat het maken van een goede science fiction film niet alleen mogelijk is met grote budgetten, heftige special effects en veel actie laat de film "Moon" van regisseur Duncan Jones ( Source Code ) zien.
Deze indie film laat zien dat je met een goed script, strakke regie, en fantastisch acteerwerk een film neer kan zetten die zo vergeleken kan worden met 2001: A space Odyssey.
Sam ( Sam Rockwell ) komt aan het einde van zijn drie jaar durende solo werkzaamheden in een ruimtestation op de donkere zijde van de maan waar energie wordt gewonnen die de aarde nodig heeft. Direct contact met de aarde is niet mogelijk dus het enige directe contact dat Sam heeft is met de computer van de ruimtebasis GERTY ( met de stem van Kevin Spacey ). Sam verlangt naar huis, maar voor hij kan vertrekken komt hij tot een gruwelijke ontdekking.
De manier waarop het verhaal verteld wordt laat de kijker altijd verlangen naar meer en zonder daarmee continue het publiek willen verbazen. Rockwell, heeft een zeer zware en moeilijke rol voor een acteur, maar hij zet een absolute topprestatie neer. Moon is een mooie en intelligente film en een geweldig debuut van Duncan Jones die alleen maar naar meer smaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten