vrijdag 17 oktober 2014

Een koninklijke schop onder de kont

Na het succes van Shanghai Noon uit 2000 kon het niet uitblijven dat er een vervolg gemaakt zou worden en zo kwam "Shanghai Knights" in 2003. Dit keer was de regie in handen van David Dobkin ( Wedding Crashers ) en hij zorgde voor een meer dan waardige opvolger.
Als de vader van Chon Wang ( Jackie Chan ) wordt vermoord volgt zijn zus Chon Lin ( Fann Wong ) de moordenaar naar London. Chon Wang en Roy O'Bannon ( Owen Wilson ) gaan haar achterna om wraak te nemen op de de moordenaar Rathbone ( Aiden Gillen ).
Dit vervolg laat wederom de perfecte combinatie van Wilson en Chan zien, met nog meer humor, nog sterkere gevechten, nog beter badguys en een goed plot. De film bevat zeer veel referenties naar ander film en laat zelfs karakters zoals Arthur Conan Doyle, nu nog politieagent en Charlie Chaplin, nu nog als straatschoffie een rol spelen. Chan bewijst wederom dat hij een absolute ster is in het choreograferen van gevechten die hij zelf doet, maar ook die hij aan anderen overlaat. Zijn gevechten vertellen steeds weer een eigen verhaal met een begin, middenstuk en een einde.
Een vervolg maken is altijd moeilijk, maar in dit geval overstijgt het tweede deel zijn voorganger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten