zondag 19 oktober 2014

Waarom zo serieus?

Na Batman Begins uit 2005 kwam regisseur Christopher Nolan ( Memento ) in 2008 met het tweede deel in de trilogie, "The Dark Knight" en legde daarmee de lat zeer hoog voor het laatste deel.
Batman ( Christian Bale ) met de hulp van luitenant Jim Gordon ( Gary Oldman ) en officier van justitie Harvey Dent ( Aaron Eckhart ),gaan de strijd aan tegen het kwaad met tot doel de resterende criminele organisaties die de straten van de stad teisteren te ontmantelen. Er staat alleen een nieuw crimineel meesterbrein op die ware chaos ontketend in Gotham. Hij staat bekend als 'The Joker'.
Deze film is in alle opzichten groter dan het eerste deel. De actie is weergaloos, de beelden ( gedeeltelijk geschoten in het IMAX formaat ) zijn geweldig maar beide komen altijd voort uit het verhaal wat zeer sterk in elkaar zit. Maar de absolute ster van deze film is Heath Ledger die een totaal psychotische Joker weet neer te zetten met zoveel diepgang en kleine nuances dat hij terecht een Oscar won voor beste mannelijke bijrol. Helaas door zijn veel te vroege dood kon hij deze niet meer zelf in ontvangst nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten