woensdag 29 oktober 2014

De laatste kans op vrede

Werd in Rise of the Planet of the Apes uit 2011 al een goed begin gemaakt met het origine verhaal van Planet of the Apes, nu brengt regisseur Matt Reeves ( Cloverfield ) het vervolg met "Dawn of the Planet of the Apes".
In de 10 jaar na de gebeurtenissen uit de vorige film is er een apenvirus uitgebroken die een groot deel van de mensheid heeft gedood. Caesar ( Andy Serkis ) leeft nog steeds met een grote groep apen in de bossen bij San Francisco. Er dreigt echter een oorlog uit te breken tussen hen en de overlevende die in de stad wonen onder leiding van Malcolm ( Jason Clarke ) en Dreyfus ( Gary Oldman ).
Waren de apen al bijzonder om naar te kijken in de eerste film, nu wordt er nog een schepje bovenop gedaan. De nadruk ligt in deze film veel meer op de apen en na 2 seconden ben je al vergeten dat je naar computer animatie zit te kijken. De emoties, en expressies in vooral de ogen is van een geheel nieuw kaliber. Ook de beweging van de apen, die wederom door acteurs als Serkis, Terry Notary en Judy Greer is gedaan is nog beter uitgewerkt en ziet er zeer echt uit.
Een sterk verhaal, briljante CGI en sterk acteerwerk maakt de film een meer dan waardige opvolger van 'Rise' en laat alleen maar wensen om een nieuw vervolg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten