maandag 20 oktober 2014

Van boer tot ridder; een man kan zijn sterren veranderen

Combineer de middeleeuwen met Rock and Roll en je krijgt "A Knight's Tale" uit 2001 van regisseur Brian Helgeland ( Payback ).
De jonge Will ( Heath Ledger ) droomt ervan om ridder te worden en ziet zijn kans als de ridder waarvoor hij werkt sterft voordat hij zijn laatste wedstrijd steekgevecht kan doen. Will neemt zijn plaats in en dit smaakt naar meer. Met behulp van schrijver Chaucer ( Paul Bettany ), die valse adel papieren maakt en zijn vrienden Roland ( Mark Addy ) en Wat ( Alan Tudyk ) wordt hij snel een populaire ridder, maar ook een doorn in het oog voor de beste ridder uit de competitie Adhemar ( Rufus Sewell ). Als Will ook nog eens verliefd wordt op jonkvrouw Jocelyn ( Shannyn Sossamon ) die Adhemar voor zich wil claimen, vraagt dit natuurlijk om moeilijkheden.
Helgeland die ook het script heeft geschreven verweeft rock muziek van o.a Queen en David Bowie naadloos met de film en brengt een meer eigentijds gevoel aan de middeleeuwen. Dit is een heerlijke film met humor, actie en romantiek die garant zal staan voor een avondje vermaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten