woensdag 24 september 2014

Elk lichaam heeft een held nodig

Er zijn verschillende films gemaakt die een combinatie zijn van live action en animatie zoals Who Framed Roger Rabbit en Mary Poppins, maar in "Osmosis Jones" uit 2001 pakken ze het helemaal anders aan.
De film gaat namelijk over Frank ( Bill Murray ) een dierentuin medewerker die verkouden wordt na het eten van een ei dat vol bacteriƫn en virussen zit. Dit alles speelt zich af in de echte wereld. Maar vervolgens krijgen we een kijkje in zijn lichaam te zien, en deze wereld in Frank is compleet geanimeerd. Daar gaat politieman en witte bloedcel Osmosis Jones ( Chris Rock ) samen met de verkoudheid pil Drix ( David Hyde Pierce ) op zoek naar het dodelijke virus Thrax ( Laurence Fishburne ) die een nieuwe record wil zetten en Frank wil doden binnen 48 uur.
Afwisselend krijgen we kijkjes te zien binnen en buiten het lichaam van Frank. De combinatie van de twee stijlen is geweldig gedaan en de animatie zit vol met leuke kleine grapjes voor kenners van biologie en die ervoor zorgen dat je de film meerdere keren moet kijken om ze allemaal te spotten.
Het live action gedeelte is geregisseerd door Bobby en Peter Farelly ( There's something about Mary ) en de animatie stond onder regie van Nederlander Piet Kroon die ook meewerkte aan Despicable Me en Rio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten