vrijdag 12 september 2014

Ik wil koning worden

Dat we hier in Nederland ook goede films kunnen maken laat Ben Sombogaart ( De Tweeling, De Storm ) geregeld zien, en zo ook met "Koning van Katoren" uit 2012.
De film, die gebaseerd is op het gelijknamige boek uit 1971 van Jan Terlouw, is naar deze tijd geüpdatet, maar heeft nog steeds de kern en de boodschap van het boek.
Stach ( Mingus Dagelet ) wordt geboren in de nacht dat de koning sterft. In dezelfde nacht sterven ook zijn beide ouders en het weeskind wordt opgevoed door zijn oom Gervaas, die dienaar is van de koning. De ministers nemen de taken waar van de koning en zeggen op zoek te gaan naar een opvolger. Ze vinden het echter prima zo, en smeden 17 jaar lang hun eigen plannen. Dan komt Stach met het plan om koning te worden en om van hem af te zijn geven de ministers hem vijf onmogelijke opdrachten. Stach moet het gehele land door reizen om de opdrachten uit te voeren en wordt hierbij gevolgd door journaliste Kim ( Abbey Hoes ).
De film is een echte familiefilm geworden die een zeer internationale uitstraling heeft. Voor liefhebbers van het boek, maar ook voor mensen die het helemaal niet kennen is dit een zeer leuke verfilming geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten