donderdag 4 september 2014

Het oude westen ontmoet het verre oosten

Acteur Jackie Chan heeft een uniek genre gecreƫerd waarbij hij humor en martial arts combineert. Zijn vechtstijl in films is altijd uniek en anders en hij maakt hierbij veelal gebruik van alledaagse dingen om mee te vechten in plaats van de standaard wapens en dit maakt zijn films zo uniek.
Na Rush Hour had hij wat meer vertrouwen in het maken van Amerikaanse films en zo kwam een verhaal waar hij al 15 jaar mee rondliep naar het grote scherm met de film "Shanghai Noon" uit 2000.
In de film speelt hij Chon Wang, een lijfwacht van de keizer van China in de 19de eeuw, die naar het wilde westen afreist om de ontvoerde Princess Pei Pei ( Lucy Liu ) te bevrijden. Hier ontmoet hij treinrover Roy O'Bannon ( Owen Wilson ) en de twee vormen het meest ongebruikelijke duo ooit.
Wilson en Chan zijn een geweldig duo en je ziet aan alles dat ze zeer veel lol hadden tijdens het opnemen van de film. Regisseur Tom Dey ( Showtime ) zet een mooie western neer die hommage geeft aan de klassieke westerns, maar dan met oosterse invloeden. De actie scenes zijn overigens door Chan en zijn team zelf geregiseerd en tot in het kleinste detail geperfectioneerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten