zondag 28 september 2014

Krijg het meisje. Versla haar boze exen. Raak liefde waar het pijn doet.

Dat regisseur Edgar Wright ( Shaun of the Dead, Hot Fuzz ) Simon Pegg niet nodig heeft om een goede film te maken bewijst hij met "Scott Pilgrim vs. the World" uit 2010.
Scott Pilgrim ( Michael Cera ) wordt verliefd op Ramona Flowers ( Mary Elizabeth Winstead ) en om haar hart te winnen moet hij haar 7 kwaadaardige exen verslaan in een strijd op leven en dood in een ware computer game stijl.
De film is gebaseerd op de briljante comic book serie van Bryan Lee O'Malley en de schrijver heeft ook nauw samengewerkt aan het maken van de film en dat is goed terug te zien in designs van bijvoorbeeld de T-shirts. De film is een echte combinatie tussen computerspel en comicbook en is visueel absoluut uniek. De manier waarom gedachten, geluiden en effecten visueel zijn neergezet is geweldig en de casting is perfect met mooie bijrollen voor Ellen Wong, Alison Pill, Mark Webber, Kieran Culkin en Jason Schwartzman.
Edgar Wright laat wederom zien dat hij een briljante regisseur is die het beste uit zijn acteurs haalt en altijd iets aparts en unieks weet neer te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten