woensdag 3 september 2014

In ons donkerste uur, zal er licht zijn

Comic books zijn een onuitputtelijke bron voor filmmakers en met name de Marvel comic verfilmingen zoals Iron Man, Spider Man en The Avengers zijn de afgelopen jaren zeer populair. De grote tegenhanger in strips is DC comics met superhelden als Batman, Superman en "Green Lantern" die voor het eerst op het grote scherm te zien was in 2011. Regisseur Martin Campbell ( Casino Royale ) bracht het karakter tot leven op een epische manier.
Hal Jordan ( Ryan Reynolds ) is een eigenwijze testpiloot die door een stervende buitenaardse strijder wordt gekozen als zijn opvolger als Green Latern, een beschermer van het universum. Met een ring die gevoed wordt door pure wilskracht neemt Hal, eerst geheel tegen zijn zin, de taak op zich om de strijd aan te gaan tegen het kwaad als eerste mens ooit.
De film is een origine verhaal en die zijn altijd wat moeilijker om te verfilmen aangezien er veel achter verhaal in gestopt moet worden om alles uit te leggen aan de kijkers die de comics niet kennen. Maar dat is het enige minpuntje aan de film. De cast, met o.a. ook Blake Lively, Peter Sarsgaard en Mark Strong is goed gekozen en zetten allemaal een sterk karakter neer. De visuals zien er fantastisch uit en het zet een goede basis neer voor eventuele vervolgfilms.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten