woensdag 10 september 2014

Leef, Sterf, Herhaal

Groundhog Day meets Starship Troopers, zo noemde regisseur Doug Liman ( Go, Bourne Identity ) zijn nieuwste film "Edge of Tomorrow". En daar valt zeker wat voor te zeggen.
Officier Cage ( Tom Cruise ) wordt veroordeeld tot het front van een oorlog tegen een buitenaards ras omdat hij een laffe deserteur is. Tijdens de veldslag op een strand in Frankrijk dood Cage één van de wezens voor hij zelf sterft en hij krijgt zo de kracht van het wezen om de dag te resetten waardoor voor hem alles weer opnieuw begint. Cage moet zich elke keer weer opnieuw door de dag vechten in een poging om de vijand uiteindelijk te verslaan. Hij krijgt hierbij de hulp van oorlogsheld Rita ( Emily Blunt ).
Tom Cruise speelt nu eens niet een pure actieheld die alles en iedereen aankan. Hij speelt een laffe soldaat die liever wegrent dan de confrontatie aangaat en Cruise is briljant in deze rol. naarmate de film verder gaat krijgt hij nog genoeg actie voor zijn kiezen om een echte held te worden.
Het verhaal zit sterk in elkaar en ondanks dat de dag steeds opnieuw begint valt de film nooit in herhaling. De actie is geweldig, de beelden zijn fantastisch en het acteerwerk is top op het hele front.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten