maandag 15 september 2014

Je kent de naam. Je kent het nummer.

Na de wat tegenvallende 'Licence to Kill' en 'The Living Daylights" moesten de producenten van de James Bond films op zoek naar een nieuwe acteur die de rol van 007 moest gaan spelen. De keuze viel uiteindelijk op Pierce Brosnan die de charme had van Roger Moore en de kracht van Sean Connery en zijn eigen humor in de mix bracht. Als inmiddels al de vijfde acteur die de rol op zich nam kreeg hij een zware last want het was nu al weer 6 jaar geleden dat er een James Bond film was uitgekomen en de koude oorlog was ook al weer voorbij.
In "Goldeneye" wordt Bond naar Rusland gestuurd om de gestolen toegangscodes voor een ruimte wapen, dat een verwoestende elektromagnetische puls kan afvuren, terug zien te krijgen. Hij moet het hierbij opnemen tegen een oude bekende en de mooie Xenia Onatopp ( de Nederlandse Famke Janssen ).
Niet alleen de rol van Bond was toe aan vernieuwing, ook M werd vervangen en voor het eerst door een vrouw, namelijk Judi Dench. De vertrouwde rol van Q werd wel door een bekende gespeeld, de  tachtigjarige Desmond Llewelyn.
Regisseur Martin Campbell ( The Mask of Zorro ) bracht nieuw leven in de Bond franchise, met een sterk verhaal, mooie oneliners, prachtige actie en een zeer sterke nieuwe James Bond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten