maandag 22 september 2014

Hou vast!

Na de wat minder succesvolle uitstapjes van Sylvester Stallone in het comedy genre maakte hij met "Cliffhanger" in 1993 een zeer succesvolle comeback in het actie genre.
Gabe Walker ( Stallone ) is een voormalig bergbeklimmer en reddingswerker in de bergen van Colorado die is gestopt nadat een vriendin bij een reddingspoging is verongelukt. Als hij een jaar na het ongeval weer in het stadje is wordt hij gevraagd om zijn voormalige vriend Hal Tucker ( Michael Rooker ) te helpen bij een redding in de bergen van een neergestort vliegtuig. De inzittenden zijn echter een groep criminelen onder leiding van Eric Qualen ( John Lithgow ) die net $ 100.000.000 hebben gestolen alleen de koffers boven de bergen hebben laten vallen waardoor ze klimmers nodig hebben die ze terug kunnen vinden.
De film van regisseur Renny Harlin ( Die Hard 2 ) is een strakke actie thriller met veel adembenemende beelden van de meest prachtige bergen en ongelooflijke stunts. Stallone laat zien dat dit het genre is waar hij in uitblinkt en Lithgow zet een meedogenloze badguy neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten