zondag 21 december 2014

Bill Murray is terug onder de geesten. Alleen deze keer, het is drie tegen één.

Er zijn al zeer veel varianten gemaakt van de Charles Dickens klassieker 'A Christmas Carol', voor tv series en films, maar de leukste van allemaal is "Scrooged" uit 1988 van regisseur Richard Donner ( Lethal Weapon ).
Tv Executieve Frank Cross ( Bill Murray ) gaat over lijken en zelf het ontslaan van mensen vlak voor kerst doet hem niets. Zijn tv zender zend op kerstavond een live versie uit van het bekende verhaal Scrooge van Charles Dickens en dit gaat de kroon worden op zijn TV carrière totdat hij een bezoekje krijg van zijn oude baas die al jaren dood is. Hij verteld Frank dat hij bezoek krijgt van drie geesten die hem weer op het juiste pad moeten brengen.
Bill Murray is briljant als weerzinwekkende tv baas die tot inkeer moet komen en hij vormt een mooi koppel samen met Karen Allen, die zijn ex vriendin speelt. Hoewel het verhaal bekend is en je het einde eigenlijk al weet, blijft het toch boeien en blijft het ook verassen. Deze versie is niet echt geschikt voor de kids, maar volwassenen zullen hier zeker van kunnen genieten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten