woensdag 17 december 2014

Ted komt

Seth MacFarlane is bekend geworden als de bedenker van de animatie serie 'Family Guy' maar in 2012 koos hij voor live action en wel als schrijver en regisseur van de film "Ted". Daarnaast nam hij ook de stem van Ted voor zijn rekening.
Johnny Bennet doet als kind een wens die werkelijkheid word. Zijn beer Ted komt tot leven en ze worden de beste vrienden. Maar inmiddels is John ( Mark Wahlberg ) volwassen en is zijn beste vriend nog steeds de vuilgebekte en zeer ongepaste beer Ted ( met de stem van MacFarlane ). Maar die vriendschap wordt op de proef gesteld als Lori ( Mila Kunis ), de vriendin van John, na vier jaar meer uit hun relatie wil en dit kan niet met Ted erbij.
Ted is het resultaat van zeer sterke computeranimatie en er is geen enkel moment dat je doorhebt dat je niet naar een echte teddybeer aan het kijken bent. Dit is ook de kracht van Wahlberg, die de scenes met zijn tweeen zo sterk neerzet, dat de beer er gewoon moest zijn. Vooraal de 'Bourne Identity' achtige vechtscene tussen man en beer is geweldig. Heerlijke flauwe en grove humor die we van MacFarlane gewend zijn, maar nu met nog iets meer hart. Zeer sterk regiedebuut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten