dinsdag 30 december 2014

Voordat hij een legende was,was hij een man.

Er zijn al verschillende films en tv series gemaakt over het karakter Hercules, de half zoon van Zeus. In 2014 werden er nog eens drie aan toegevoegd met 'Hercules Reborn', 'The Legend of Hercules' en "Hercules" van regisseur Brett Ratner ( Rush hour ). De laatste is absoluut de beste versie die dit jaar is uitgekomen.
Hercules ( Dwayne Johnson ) was de machtige zoon van de god Zeus. Na twaalf zware taken en het verlies van zijn familie, keerde hij zijn rug naar de goden en vond zijn enige troost in bloedige strijd. In de loop der jaren vormde hij een gezelschap met andere strijders met dezelfde liefde voor vechten. Deze mannen en vrouw vragen nooit waar ze naartoe gaan om te vechten of waarom of wie, maar alleen hoeveel ze zullen worden betaald. De koning van Thracië ( John Hurt ) heeft deze huurlingen ingehuurd om zijn mannen te trainen om het op te nemen tegen een tirannieke krijgsheer.
De film laat een andere kant zien van de mythische Hercules, en toont hem als mens en de mythische tegenstanders blijken ook veel menselijker te zijn dan we geloofden. Ratner weet de periode mooi in beeld te brengen en zoekt het meer in het realistische dan het mystieke en dit zorgt voor een frisse kijk op een al veel uitgekauwd personage. Dwayne Johnson laat zien dat hij ook als acteur zich goed stand houd en klaar is voor meer uitdagender rollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten