zondag 14 december 2014

De legende eindigt

Met "The Dark Knight Rises" uit 2012 sluit regisseur Christopher Nolan zijn Dark Knight trilogie af. Dit derde deel is met 164 minuten tevens de langste film van de drie ( The Dark Knight was 152 minuten en Batman Begins was 140 minuten ).
Als Bane ( Tom Hardy ), een voormalig lid van de 'League of Shadows', van plan is om het werk van Ra's al Ghul te voltooien, wordt Batman ( Christian Bale ) gedwongen om terug te keren na een acht jarige afwezigheid. Met de hulp van Commissioner Gorden ( Gary Oldman ), politie agent Blake ( Joseph Gordon-Levitt en Catwoman ( Anne Hathaway ) begint de laatste strijd tegen het kwaad.
Dit laatste deel is niet alleen in speeltijd groter dan zijn voorgangers, maar ook in de actie en in de manier van filmen. Nolan maakt nog meer gebruik van het grote beeld formaat IMAX voor de actiescènes, maar ook voor locatie scenes en dit zorgt voor een completer beeld van Gotham. De tegenstanders van Batman halen het niet bij de Joker uit deel twee, maar de gehele film is een absoluut waardige afsluiting van een zeer indrukwekkende trilogie. Een geweldige filmervaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten