woensdag 3 december 2014

Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Tussen 1990 en 2006 zijn er 13 boeken uitgebracht in de 'A series of unfortunate events' van schrijver Daniel Handler die hiervoor het pseudoniem Lemony Snicket gebruikte. Regisseur Brad Silberling ( Casper ) bracht in 2004 een combinatie van de eerste drie boeken naar het grote scherm met "Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events".
Door een grote brand in hun huis worden Violet ( Emily Browning ), Klaus ( Liam Aiken ) en Sunny weeskinderen en worden ze bij verschillende pleegouders ondergebracht waaronder Uncle Monty ( Billy Connolly ) en Aunt Josephine ( Meryl Streep ). Maar de slechte Count Olaf ( Jim Carrey ) doet er alles aan om het grote fortuin van de kinderen in handen te krijgen.

De grimmige en duistere sfeer die de boeken opwekken is prachtig vertaald naar de film. De gehele look en vormgeving is fantastisch en zeer goed gedaan. Ook de combinatie van de drie boeken in één verhaal pakt goed uit en zorgt voor een zeer onderhoudende film. De leuke woordgrappen en zinspelingen uit de boeken zijn niet echt in de film terug te vinden maar die mis je niet. Carrey weet zich fantastisch in de slechte Olaf te verplaatsen en ook in zijn andere vermommingen zet hij geweldige karakters neer. Een mooi eerbetoon aan de boekenserie. Jammer dat het alleen bij de verfilming van de eerste drie is gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten