dinsdag 9 december 2014

Regels zijn gemaakt om gebroken te worden.

Naast regisseur van films als 'Léon', 'The Fifth Element' en 'Lucy' is Luc Besson ook scriptschrijver. Zo stond hij aan de basis van de film 'The Transporter" uit 2002.
Ex special forces Frank Martin ( Jason Statham ) leeft een rustig leven in Frankrijk. Hij verhuurt zichzelf als transporteur van goederen, personen, pakketjes. Hij leeft met drie regels, Verander de afspraak niet, Geen namen en kijk nooit in het pakketje. Als hij tijdens zijn rit geluid uit het pakketje hoort komen verbreekt hij zijn derde regel en loopt alles uit de hand.
Regisseur Louis Leterrier zet een strakke actie film neer met geweldige achtervolgingen, fantastische stunts en geweldige vechtscenes waarbij Statham absoluut uitblinkt. Het verhaal is niet erg veelomvattend, maar dat is ook helemaal niet nodig bij zo'n actie film. Dit is gewoon, lekker achterover en gewoon genieten. De film heeft momenteel twee vervolgen gekregen in 2005 en 2008 en een tv-serie uit 2012. En voor de fans staan er nog drie Transporter films in de planning voor de komende jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten