maandag 22 december 2014

Wat als...

In veel kerst films komt de vraag 'Wat als.... ?' voor. Zo ook in de film "The Family Man" uit 2000 van regisseur Brett Ratner ( Rush Hour ).
Jack Campbell ( Nicolas Cage ) is een succesvolle investeringsmakelaar en leeft een heerlijk single leven in New York. Hij heeft alles wat zijn hartje begeerd, tenminste, dat denkt hij. Als Jack een overvaller genaamd Cash ( Don Cheadle ) tegenhoud zorgt Cash ervoor dat Jack een glimp ziet van een leven dat had kunnen zijn. Jack wordt de volgende dag wakker naast zijn vriendin Kate ( Téa Leoni ) die hij 13 jaar geleden achterliet om zijn carrière te volgen. Hij blijkt met haar getrouwd, heeft 2 kinderen en is een autoband verkoper in New Jersey. Wat als Jack nu eens voor Kate had gekozen in plaats van voor zijn baan ?
The Family Man is niet een standaard feel good movie, die alleen maar een zwart wit beeld neerzet van een goed leven en een slecht leven en dat is ook de kracht van de film. Het laat een realistisch beeld zien van beide kanten. Cage is in deze film heerlijk om naar te kijken. Zijn uitdrukkingen zeggen vaak meer dan zijn woorden. Maar de echte scene steler is de 6jarige Makenzie Vega die zijn dochtertje Annie speelt en Cage steeds weet te overtreffen in haar spel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten