dinsdag 23 december 2014

lot ... met een gevoel voor humor.

Er bestaan geen toevalligheden en alles is voorbestemd. De basis van vele films en series, de een beter in zijn uitvoering dan de ander. Een film waar het goed tot zijn recht komt is "Serendipity" uit 2001 van regisseur Peter Chelsom ( The Mighty ).
Jonathan ( John Cusack ) en Sara ( Kate Beckinsale ) ontmoeten elkaar een paar dagen voor kerstmis in Bloomingdales waar ze beide hetzelfde paar handschoenen willen kopen. Er slaat meteen een vonk over en ze beleven een geweldige avond met elkaar. In plaats van namen en telefoonnummers uit te wisselen laten ze het aan het lot over, Hij schrijft zijn naam en telefoonnummer op een 5 dollar biljet en zij schrijft haar naam en telefoonnummer in een boek dat ze de dag erna zal verkopen. Maar het lot had andere plannen en ze zien elkaar niet terug. Jaren later staan beide op het punt te gaan trouwen, maar ze verlangen beide terug naar die ene avond.
Serendipity is een heerlijk romantische comedy waar alles aan klopt. Beckinsale en Cusack vormen een prachtig koppel, het verhaal wisselt humor en romantiek mooi af, de muziek is sterk gekozen en er zijn leuke bijrollen van o.a. Jeremy Piven, Bridget Moynahan en Eugene Levy. Ok, het is allemaal wat zoetsappig, maar ook dat past perfect in de film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten