woensdag 24 december 2014

Wat als je maar één nacht had om je leven op orde te krijgen?

Het ultieme kerstverhaal is natuurlijk 'A Christmas Carol' van Charles Dickens. En hoewel dit verhaal al uit 1843 stamt worden er nog steeds nieuwe versies gemaakt van dit verhaal in film, tv, toneel of boek. In 2009 kwam hier de film "A Christmas Carol" van regisseur Robert Zemeckis die waarschijnlijk de meest getrouwe versie is geworden van de visie van Dickens.
Zeven jaar na de dood van zijn zakenpartner Jacob Marley word de vrekkige Ebenezer Scrooge ( Jim Carrey ) bezocht door drie geesten. De geest van voorbije kerst laat hem zijn gemiste kansen zien in het verleden, de geest van huidig kerst laat hem zien hoe de mensen het nu om hem heen hebben en de geest van toekomstige kerst confronteert Scrooge met zijn eigen dood.
De film is net als de Zemeckis films 'The Polar Expres' en 'Beowulf' gemaakt met motion capture waarbij de acteurs alle scenes speelden in speciale pakken en die daarna de animatie stuurde die in de uiteindelijke film te zien is. Zo kon Jim Carrey de rol van Scrooge in 5 verschillende leeftijden spelen maar nam hij ook de rol van de drie geesten op zich. Naast Carrey waren er rollen voor Colin Firth als neef Fred, Gary Oldman als Bob Cratchit en Bob Hoskins als Fezziwig, de voormalige baas van Scrooge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten