vrijdag 26 december 2014

Hij is waker na zijn bedtijd in de stad die nooit slaapt.

Na het succes van de film 'Home Alone' uit 1990 kwam er al snel een vervolg. "Home Alone 2: Lost in New York" kwam uit in 1992 en is wederom geregisseerd door Chris Columbus.
De film speelt zich een jaar na de vorige film af waar Kevin McCallister ( Macaulay Culkin ) per ongeluk alleen thuis was achtergelaten en het huis moest verdedigen tegen de inbrekers Harry ( Joe Pesci ) en Marv ( Daniel Stern ). De familie McCallister gaat wederom op kerstvakantie en dit keer naar Miami, maar Kevin beland per ongeluk in een vliegtuig naar New York. Omdat hij de credit card van zijn vader heeft boekt hij een kamer in het Plaza hotel maar al snel loopt hij tegen de ontsnapte inbrekers Marv en Harry aan en moet weer alles uit de kast halen om hen te slim af te zijn.
Qua verhaal lijkt deel twee heel erg op deel één, maar als je dat een leuke film vond, dan zal je deze ook leuk vinden. Pesci en Stern zijn nog steeds het perfecte duo om dingen mis te laten gaan, en Culkin was ook toen nog een erg leuk mannetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten