zaterdag 20 december 2014

Zelfde Planeet. Andere Wereld.

Tegenwoordig worden veel films in 3D gemaakt en meestal om een extra dimensie in de wereld te krijgen zoals bij Avatar. Maar er zijn ook films die vooral willen spelen met het effect waar dingen naar je toe komen zoals ook het geval is bij "Journey to the Center of the Earth" uit 2008 van regisseur Eric Brevig ( Yogi Bear ).
Proffessor Trevor Anderson ( Brendan Fraser ) krijgt zijn neefje Sean ( Josh Hutcherson ) op bezoek waar hij niet echteo goed mee overweg kan. De moeder van Sean brengt ook een doos mee met spullen vaan haar man Max, de verdwenen broer van Trevor. Hier vind hij een oud boek van Jules Verne met aantekeningen die verwijzen naar de laatste reis van Max. Samen met Sean gaat Trevor naar Ijsland in de voetstappen van Max en huurt hij de gids Hannah ( Anita Briem ). Tijdens hun tocht belanden ze in een grot die instort waardoor ze gevangen zitten. Op zoek naar een uitweg vallen de drie in een lange tunnel en komen in en verloren wereld terecht in het midden van de aarde.
De 3D effecten zijn echt geweldig en worden zeer sterk gebruikt in de film en zeer gedoseerd waardoor het steeds blijft verassen. Hutcherson laat ook hier weer zien dat hij een van de beste jonge acteurs is die een hele grote kan worden. Mooi avontuur voor het hele gezin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten