zondag 28 december 2014

Lang geleden in een sterrenstelsel ver, ver weg ...

In 1977 kwam er een nieuwe revolutie in de bioscopen met de film 'Star Wars' van regisseur George Lucas. Een Science fiction film zoals die nog nooit was vertoont. Lucas zelf had er echter geen hoge verwachtingen van en ging tijdens de première op vakantie met Steven Spielberg waar ze het idee voor Indian Jones bedachten. Maar de film werd een gigantisch succes en Lucas kwam met een aangepaste titel, "Star Wars: Episode IV - A New Hope" die beter bij de twee vervolgen pasten. Dat hij later nog 3 delen zou maken die zich hiervoor afspeelden wist hij nog niet, maar de achtergrond van de karakters had hij al wel bedacht.
In Star Wars gaat de jonge Luke Skywalker ( Mark Hamill ) samen met de oude Obi-Wan Kenobi ( Alec Guinness ), piloot Han Solo ( Harrisson Ford ) een wookiee en 2 robots de strijd aan met het kwaadaardige imperium en proberen ze ondertussen Princess Leia ( Carrie Fischer ) te redden van de slechte Darth Vader.
Naast een groot commercieel succes betekende de film ook een doorbraak in de special effects met het oprichten van het special effects bedrijf ILM ( Industrial Light and Magic ) dat uitgegroeid is tot één van de beste en bekendste effect huizen. De film en zijn twee vervolgen zijn uitgegroeid tot ware cult fenomenen, en momenteel wordt zelfs een zevende film gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten