donderdag 25 juni 2015

Alleen de gekke overleven

In 2003 was regisseur George Miller al van plan om een vierde film aan zijn 'Mad Max' trilogie, die in 1979 begon en in 1985 zijn derde deel kreeg, toe te voegen met wederom Mel Gibson in de titel rol. Maar door problemen met de filmlocatie kwam het er niet van. Maar Miller brengt ons nu in 2015 zijn vierde deel met "Mad Max: Fury Road" maar nu met Tom Hardy in de titelrol.
In een post apocalyptische woestijnachtige wereld waar de mensheid is gebroken en onder dictatuur staat van Immortan Joe ( Hugh Keays-Byrne ) zijn er twee rebellen die de balans weer in orde proberen te brengen. Max ( Hardy ) die alleen maar rust zoekt na de dood van zijn vrouw en kind en Furiosa ( Charlize Theron ) die samen met 5 gedwongen babymoeders van Immortan Joe een vlucht inzet naar haar geboorteplaats.
De film is geen remake van de originele Mad Max, maar echt een losstaand verhaal. Het is dan ook niet nodig om de voorgaande films gezien te moeten hebben. Het verhaal is vrij dun, maar het gaat in deze film ook vooral om de zeer spectaculaire actie, geweldige achtervolgingen in de woestijnen van Namibië en de ongelofelijke voertuigen. 80% van de effecten zijn ook daadwerkelijk echt gedaan en dat is duidelijk te zien. Theron en Hardy zetten mooie rollen neer en ook Nicholas Hoult zet weer een zeer overtuigend karakter neer. Hardy heeft zich al vastgelegd voor nog 3 Mad Max films, dus het is te hopen dat Miller nog even doorgaat met de serie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten