woensdag 10 juni 2015

Zou je jouw toekomst riskeren om het verleden te herstellen?

Neem een beetje 'Back to the Future', een stukje 'Groundhog day' en wat 'Chronicle' en je krijgt de film "Project Almanac" uit 2015 van regisseur Dean Israelite.
Johnny Weston ( David Raskin ) ziet iets vreemds in een oude video van zijn 7de verjaardag. Hij ziet namelijk zijn 17 jarige zelf in een spiegel. Als hij daarna in de kelder van zijn overleden vader de geheime plannen ontdekt voor het maken van een tijdmachine besluit hij om deze te gaan maken samen met zijn vrienden Sam ( Quinn Goldberg ) en Adam ( Allen Evangelista ) terwijl zijn zus Christina ( Virginia Gardner ) alles filmt. Ze gebruiken de tijdmachine voor eigen gewin en om hun fouten te veranderen, maar spelen met tijd blijkt toch een stuk gevaarlijker dan ze dachten.
De film is net als Chronicle gefilmd alsof de acteurs zelf filmen en alsof dit gevonden materiaal is. Er zitten veel links naar Back to the Future in de film en dit kan dan ook worden gezien als een eerbetoon.
Er is zeer verstandig gekozen voor niet al te bekende gezichten waardoor het wat authentieker overkomt en dit komt de film ten goede. Het duurt alleen wat lang voordat we de eerste tijdreizen zien, en hoewel dit ook voor wat realisme zorgt, je bouwt namelijk niet zo maar een tijdmachine, zorgt het ook voor een wat te lange aanloop. Al met al een interessante film die je weer eens over tijd. oorzaak en gevolg laat nadenken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten