donderdag 4 juni 2015

Eén kogel kan een verhaal vertellen

Naast een acteer carrière van 60 jaar is Clint Eastwood ook al 44 jaar lang een zeer gewaardeerde regisseur en in 2014 kwam zijn laatste film "American Sniper" uit.
Chris Kyle ( Bradley Cooper ) wil cowboy worden maar in zijn dertiger jaren besluit hij om zijn talent in te zetten voor America en tegen terrorisme en gaat hij bij de navy seals. Na zijn trouwen met Taya ( Sienna Miller ) gaat op zijn eerste toer naar Irak om als scherpschutter zijn mede soldaten te beschermen. Na de toer komt hij weer thuis maar weet de oorlog moeilijk achter zich te laten en hij gaat uiteindelijk nog 3 keer naar Irak.
De film is gebaseerd op de autobiografie van Chris Kyle en is dus ook gebaseerd op waargebeurde verhalen. Cooper deed zijn uiterste best om veel op Kyle te lijken, qua uiterlijk, qua lijf ( hij kreeg 20 kilo spieren erbij ) en qua dialect om hem zo natuurgetrouw te portretteren en hij zet dan ook een zeer sterke rol neer. Eastwood laat wederom zien dat hij een zeer goede regisseur is en zorgt voor een heel natuurlijke en getrouwe weergave. Geen overdreven cameratrucs of montage, maar gewoon zeer strak en echt weergegeven. De film was met recht genomineerd voor 6 Oscars waaronder beste film en beste mannelijk hoofdrol voor Cooper ( en dat maakt het 3 op rij voor hem).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten