zaterdag 6 juni 2015

Wonderen gebeuren in de meest onverwachte plaatsen

Michael Clarke Duncan kwam naar Hollywood om acteur te worden maar werd daarvoor eerst bodyguard van o.a Will Smith en Jamie Foxx. In 1999 kwam zijn echte doorbraak als acteur in de film "The Green Mile" van regisseur Frank Darabont.
De simpele reus John Coffey ( Duncan ) wordt in de jaren 30 veroordeeld voor kindermoord en komt in de doodstraf gevangenis te zitten waar Paul Edgecomb ( Tom Hanks ) de leiding heeft. Als hij er achter komt dat Coffey een zeer mysterieuze gave heeft komt hij voor een moreel dilemma te staan. De levens van de gevangenisbewaarders en de andere gevangenen zullen voor altijd veranderen door de Coffey.
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King en is een zeer getrouwe verfilming. Darabont liet met The Shawshank Redemption als zien dat hij zeer goed met het King materiaal kon omgaan en hij maakte hiermee de twee beste gevangenis films ooit. De gehele cast met o.a. David Morse, Michael Jeter, Doug Hutchison en Sam Rockwell haalt het onderste uit de kan en ze zetten stuk voor stuk geweldige complete karakters neer. Maar Duncan is absoluut de ster van de film en steelt elke scene waarin hij zit met zijn zeer indrukwekkende vertoning. Dit is absoluut een film die je ooit een keer gezien moet hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten