maandag 15 juni 2015

Het park is eindelijk geopend.

Het heeft 22 jaar moeten duren maar Jurassic park heeft nu een waardige opvolger met "Jurrasic World" uit 2015 van regisseur Colin Trevorrow. Er waren natuurlijk al eerdere vervolgen in 1997 met 'The Lost World: Jurrasic Park' en in 2001 met 'Jurrasic Park III' maar die haalden het niet bij het origineel, maar deze film komt er aardig in de buurt.
22 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film is er een volledig functioneel dino thema park op hetzelfde eiland gemaakt onder leiding van Claire ( Bryce Dallas Howard ) en het is al 10 jaar zeer succesvol, maar de bezoekersaantallen lopen wat terug. Daarom wordt er gewerkt aan een nieuwe attractie waarbij een dinosaurus is gemaakt door genetische manipulatie, maar als deze dinosaurus ontsnapt breekt de hel los op het eiland, net nu de twee neefjes van Claire op bezoek zijn. Dus roept ze de hulp in van dinosaurus trainer Owen ( Chris Pratt ).
De film doet zeer denken aan het origineel, en als bonus krijgen we een echt werkend pretpark te zien. De karakter ontwikkeling is hier wat minder sterk en het verhaal is wat voorspelbaar, maar de geweldige effecten en dino's maken dat meer dan goed. En een leuk detail, de T-rex uit het origineel is voor het eerst weer te zien in een Jurrasic Park film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten