zaterdag 13 juni 2015

Oorlogen worden uitgevochten door velen, de geschiedenis wordt bepaald door enkele

De Nederlandse regisseur Roel Reiné heeft sinds jaren weer een keer een Nederlandse film gemaakt en heeft zijn ervaring uit America goed kunnen gebruiken in "Michiel de Ruyter" uit 2015.
De film verteld het verhaal van Nederlands grootse admiraal die de Nederlandse vloot leiden tegen de aanvallen van Engeland en Frankrijk. Michiel de Ruyter ( Frank Lammers ) word na de dood van Admiraal Tromp ( Rutger Hauer ) door raadpensionaris Johan de Witt ( Barry Atsma ) tot admiraal benoemd. Nederland is echter niet alleen in oorlog met de Engelsen, maar staat ook op rand van burgeroorlog waarbij Oranje-aanhangers en republikeinen vechten om de macht.
Reiné weet de historische zeeslagen geweldig in beeld te brengen met zeer veel oog voor detail. Door de overview shots krijg je goed inzicht van de briljante strategieën van de Ruyter. De film doet zeker niets onder voor de Pirates of the Caribbean zeeslagen en komt daar zelfs nog wat bovenuit. Verder is de film gevuld met sterke personages van o.a Derek de Lint, Egbert Jan Weber, Tygo Gernandt, Sanne Langelaar en Charles Dance. De gehele look en feel van de film, en de kracht van het verhaal kunnen zich absoluut meten met Amerikaanse film. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten