zondag 14 juni 2015

Luke, ik ben je vader...

Voor menig Star Wars fan is het nu de beste film van de originele trilogie, maar de meningen waren tijdens zijn release in 1980 toch verdeeld. "Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back" is een echte tweede film van een trilogie. Er zit niet echt een begin of een einde aan en de stemming is een stuk donkerder en wanhopiger. Dit is omdat het begin in de eerste film was, het einde in de laatste en alles moet verloren lijken wil het goed komen aan het einde.
Nadat de rebellen op hun nieuwe basis zijn overweldigd door het Rijk, neemt Luke Skywalker ( Mark Hamill ) geavanceerde Jedi training van Meester Yoda ( Frank Oz ), terwijl zijn vrienden Han Solo ( Harrison Ford ) en Princess Leia ( Carrie Fisher ) door Darth Vader worden achterna gezeten als onderdeel van zijn plan om Luke te vangen.
De film is deze keer geregisseerd door Irvin Kershner maar George Lucas had natuurlijk wel een grote invloed op de film. De film heeft alles in zich wat het eerste deel zo goed maakte, geweldige karakters, goede actie en geweldige effecten. Daarnaast is het verhaal wat simpeler waardoor er veel meer diepgang in de karakters kon worden verwerkt waardoor je nog meer betrokken met ze raakt. Zeer sterk tweede deel dat alleen maar naar meer doet verlangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten