donderdag 11 juni 2015

Ik ga je hersenen opeten en krijg je kennis

Het was de bedoeling van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino om een waar eerbetoon te maken aan de Grindhouse films door een double feature te maken, twee volledige films achter elkaar met nep trailers in het midden. Maar omdat dit wat moeilijk te verkopen was aan de bioscopen kwamen beide film apart in de bioscoop. Tarantino kwam met 'Death Proof' en Rodriguez kwam met "Planet Terror".
Nadat een experimenteel biologisch wapen is vrijgelaten, veranderen duizenden mensen in zombie-achtige wezens. Het is aan een bij elkaar geraapt groepje overlevenden om de besmette wezens tegen te houden en degene die erachter zitten te stoppen.
De film is geweldig gecast met mensen als Rose McGowan, Josh Brolin, Jeff Fahey, Bruce Willis, Marley Shelton en Freddy Rodriguez waarvan je kan zien dat ze genieten van het maken van de film. Het verhaal is niet vernieuwend, maar dat is precies de bedoeling van de Grindhouse films, alles is zwaar over de top, de film ziet er heerlijk oud en opzettelijk slecht uit. Rodriguez is niet alleen de regisseur maar ook de schrijver, cameraman, editor en maakte de muziek en heeft hierdoor de complete controle over de film en hij weet dit echt ten volste te benutten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten