zondag 21 juni 2015

Twee broers, een droom en een honderd manieren om het te krijgen.

Antonia Bogdanovich, de dochter van acteur en regisseur Peter Bogdanovich, maakte in 2011 haar regie debuut met de korte film 'My Left hand'. Ze heeft nu het verhaal verder uitgebreid om haar eerste lange film "Phantom Halo" te maken.
Warren ( Sebastian Roche ) is een gokker en alcoholist en heeft al het geld dat hij bezit verspeelt. Zijn zoons moeten daarom geld proberen binnen te halen. Samuel ( Thomas Brodie-Sangster ) draagt op straat stukken van Shakespeare ten gehore terwijl Beckett ( Luke Kleintank ) de zakken rolt van de omstanders. Maar als een lokale maffioso zijn schuld wil innen moeten er andere plannen worden gemaakt om het geld binnen te krijgen.
De film ziet er qua stijl goed uit en de acteerprestaties van de jongeren is van een hoog pijl. Het verhaal wat uit een aantal verhaallijnen bestaat is alleen een beetje wankel en lijkt nooit echt helemaal in elkaar over te vloeien op een echt bevredigende manier. Er had wat meer uitgehaald kunnen worden, bijvoorbeeld het comicbook gedeelte waaraan ook de titel is afgeleid. Na het zien van de film is nog steeds niet echt duidelijk waarom de film Phantom Halo heet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten