vrijdag 26 juni 2015

Iets heeft ons gevonden

Toen J.J Abrams voor film promotie in Japan was met zijn zoontje zag hij winkels vol met het bekendste Japanse monster Godzilla en hij vroeg zich af waarom America niet zo'n monster had. Hij besloot daarom een monsterfilm te gaan produceren en gaf de regie aan Matt Reeves met wie hij de serie 'Felicity' had bedacht en zo kwam in 2008 de film "Cloverfield"
De film volgt een aantal vrienden ( Lizzy Caplan, Jessica Lucas, T.J. Miller,  Michael Stahl-David en Mike Vogel ) die getuigen zijn van een monster aanval in de straten van New York. Het gaat hier om zogenaamd 'gevonden' beeldmateriaal en alles lijkt dan ook. door de acteurs zelf gefilmd te zijn met een handycam. Tijdens het kijken naar de film zie je hier een daar ook wat stukjes van een liefdesverhaal dat oorspronkelijk op de video stond voordat deze beelden er waren opgenomen. Een leuk detail is dat de film 80 minuten duurt, de maximale lengte van een echt digitaal handycam bandje.
Cloverfield was de eerste echte monsterfilm die op deze manier gemaakt was en het bracht de kijker echt middenin de actie en de paniek van de karakters. Vooral de soms minuten lange shots die maar door blijven gaan met heftige actie en beelden zijn zeer intens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten