maandag 22 juni 2015

Ik ben geen gangster, maar een zakenman. En mijn handel is cocaïne.

Na een aantal jaar de vaste producent te zijn geweest van Guy Ritchie maakte Matthew Vaughn de stap naar regisseur en hij zette meteen een sterk begin neer met "Layer Cake" uit 2004.
XXXX ( Daniel Craig ) is een succesvolle drugs handelaar die zijn plek heeft verworven binnen de Britse maffia, die van plan is om vroeg met pensioen te gaan. Maar de grote baas Jimmy Price ( Kenneth Cranham ) heeft nog één moeilijke klus voor hem en dat net terwijl een grote XTC deal niet helemaal loopt zoals was geplanned.
Qua genre en vertelling blijft Vaughn dicht bij de films die hij met Ritchie maakte zoals Snatch, maar qua toon en uitvoering kiest hij voor een serieuzere variant van de Britse crime film. De keuze voor aparte camera bewegingen, montage punten en de sterke soundtrack heeft hij weer wel gemeen met de Ritchie films, maar hij weet er toch echt een eigen film van te maken. Naast een sterke start als regisseur voor Vaughn leverde de acteerprestatie van Craig hem ook de rol van zijn leven, namelijk die van James Bond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten