woensdag 24 juni 2015

Een komedie voor iedereen wiens baas een idioot is.

Ricky Gervais werkte aanvankelijk in de muziekindustrie. Zo wilde hij popster worden met zijn band Seona Dancing en was hij de manager van de destijds onbekende Suede. Maar daar kwam in 2001 verandering in toen hij samen met Stephen Merchant de tv-serie "The Office" bedacht. Naast dat hij de serie mede schreef en regisseerde, nam hij ook de hoofdrol voor zijn rekening.
De serie is een mockumentary ( een nep documentaire ) over het leven in een middelgroot kantoor waar papier wordt verkocht in een sombere Britse industriële stad, waar de manager David Brent ( Gervais ) denkt dat hij de coolste, grappigste en meest populaire baas ooit is, maar dit is hij niet.
De serie heeft zeer herkenbare karakters zoals de zich altijd vervelende receptionist Dawn ( Lucy Davis ), de wannabee baas Gareth ( Mackenzie Crook ) en de relativerende Tim ( Martin Freeman ).

Gervais zorgde voor een doorbraak in de traditionele Britse comedy door zeer schrijnende en vaak met plaatsvervangende schaamte humor die voor mensen die wel eens op een kantoor hebben gewerkt zeer herkenbaar is.
De serie heeft slechts 2 seizoenen + een kerst special gedraaid maar kreeg in 2005 een Amerikaanse versie met Steve Carell in de hoofdrol die 9 seizoenen op tv te zien was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten