woensdag 26 augustus 2015

De perfecte vrouw, of eigenlijk halve vrouw

Ron Howard was tijdens zijn acteer rol als Richie Cunningham in 'Happy Days' als aan het regisseren en in 1984, zijn laatste jaar kwam hij met de film "Splash". De film was ook de echte filmdoorbraak van Tom Hanks.
Als jongen valt Allen Bauer in de zee en wordt hij gered door een zeemeermin, maar niemand geloofd hem. Jaren later valt Allen  ( Tom Hanks  ) wederom in zee en word hij wederom gered door zeemeermin Madison ( Daryl Hannah ), maar hij weet niet precies wat hij heeft gezien. Madison gaat op zoek naar Allen en maakt gebruik van het feit dat ze benen krijgt als haar staart opdroogt. Allen en Madison worden direct verliefd, maar wat zal er gebeuren als Allen achter haar geheim komt.
De film is een heerlijke romantische komedie met een mooie boodschap. Aanvaard iedereen, ook als ze anders zijn. Hanks liet goed zien dat hij een geweldige komische timing heeft en kon goed opboksen tegen komedie acteurs als John Candy en Eugine Levy. Howard liet zien dat hij meer kon dan acteren en startte een mooi regisseur loopbaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten