maandag 31 augustus 2015

Weet je zeker dat je herinnering klopt

Danny Boyle is een zeer veelzijdige regisseur die graag zijn genres afwisseld. Zo maakte hij al een drama, een thriller, een zombiefilm, een waargebeurd verhaal, een science fiction film, een Bollywood film en was hij verantwoordelijk voor de openingsceremonie van de olympische spelen in Londen van 2012. Met "Trance" uit 2012 komt hij met een psychologische crime film.
Veilingmeester Simon ( James McAvoy ) is de interne man bij een plan om een duur schilderij te stelen, maar als hij de baas achter de kraak Franck ( Vincent Cassel ) probeert te misleiden krijgt hij een klap op zijn hoofd die hem zijn geheugen kost. Met behulp van hypnotist Elizabeth ( Rosario Dawson ) probeert hij zijn geheugen terug te krijgen.
Boyle weet een ingewikkeld verhaal geweldig visueel weer te geven. Hij speelt prachtig met weerspiegelingen en vertekende beelden zodat je als kijker nooit helemaal zeker weet of wat je ziet nu wel of niet echt is. Boyle blijft met iedere film weer verrassen en zet wederom een unieke filmkijk ervaring neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten