donderdag 27 augustus 2015

Je krijgt geen 500 miljoen vrienden zonder een paar vijanden te maken

De films van David Fincher hebben over het algemeen een wat donkere ondertoon maar ze hebben allemaal een zeer duidelijke Fincher look en feel. De cinematografie is zeer kenmerkend en hij weet absoluut het beste uit zijn camera's te halen. Hoewel het qua verhaal niet helemaal aansluit bij andere Fincher films zie je duidelijk dat "The Social Network" uit 2010 een echte Fincher is.
Harvard student Mark Zuckerberg ( Jesse Eisenberg ) creëert de sociale netwerk site die later bekend wordt als Facebook. Maar hij wordt door Cameron and Tyler Winklevoss ( beide gespeeld door Arnie Hammer ) aangeklaagd voor het stelen van hun idee. En tevens spant zijn medeoprichter Eduardo Saverin ( Andrew Garfield ) die uit het bedrijf is gezet een rechtszaak tegen Mark aan.
Fincher weet niet alleen het uiterste uit zijn camera's te halen, maar ook uit zijn acteurs. Hij staat bekend om zijn vele takes die soms wel tot 40 kunnen oplopen. Maar Eisenberg en Garfield zetten zeer sterke rollen neer met heerlijke kleine nuances en maniertjes die een totaal karakter vormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten