donderdag 13 augustus 2015

Sommige verhalen zijn niet te geloven

Het is even wennen als je Jonah Hill en James Franco samen in een film ziet waar niets te lachen valt, maar als je daar voorbij bent dan zie je dat ze ook in een serieuze rol in de film "True Story" uit 2015 goed tot hun recht komen.
Journalist Micheal Finkel ( Hill ) word ontslagen bij de New York Times als blijkt dat zijn coverstory over een slaaf eigenlijk een samenraapsel is van meerdere personen. Als hij weer thuis is komt hij erachter dat Christian Longo ( Franco ), een man die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw en drie kinderen, zijn identiteit gebruikte toen hij op de vlucht was. Finkel ziet hier een verhaal in waarmee hij terug in de journalistiek kan komen en zoek Longo op in de gevangenis.
De film is het regiedebuut van Rupert Goold en hij zet hiermee een mooi begin neer. Vooral de manier waarop hij de twee hoofdpersonen en hun overeenkomsten in beeld weet te brengen is zeer sterk. Franco en Hill laten zien dat er meer dan alleen maar om hen gelachen kan worden en zijn zeer overtuigend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten