woensdag 19 augustus 2015

Mannen kunnen haar niet weerstaan. De mensheid kan haar niet overleven.

Dat buitenaardse wezen niet alleen maar eng hoeven te zijn, maar ook sexy kunnen zijn is te zien in "Species" uit 1995 van regisseur Roger Donaldson ( The Bank Job ).
Een team dat naar buitenaards leven zoekt ontvangt een transmissie met een buitenaards DNA-structuur, samen met instructies over hoe het te splitsen met menselijke DNA. Het resultaat is Sil ( als kind Michelle Williams en als volwassen vrouw Natasha Henstridge ), een sensueel, maar dodelijke schepsel dat kan veranderen van een mooie vrouw naar een gepantserde moordmachine in een ogenblik. Overheidsagent Xavier Fitch ( Ben Kingsley ) stelt een team van wetenschappers en huurlingen (Marg Helgenberger, Forest Whitaker, Alfred Molina en Michael Madsen ) samen om Sil te vinden en te vangen voordat ze erin slaagt om een partner te vinden waarmee ze kan paren. 
Het verhaal stelt niet veel voor, maar de film blijft wel boeien doordat er een sterke groep acteurs is ingezet naast de prachtige Henstridge die hiermee haar debuut als actrice maakte. Ook de effecten zien er goed uit wat het boven het gemiddelde uit tilt. Er zijn nog 3 vervolgfilms gemaakt, maar dat zijn toch meer slappe aftreksels van het origineel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten