zaterdag 1 augustus 2015

Een echter duistere plek

De boeken van schrijfster Gillian Flynn zijn gewild in Hollywood. Vorig jaar kwam de film van haar boek 'Gone Girl' uit met David Fincher als regisseur, het boek 'Sharp Objects' staat in de planning en dit jaar kwam de film van haar boek "Dark Places" uit met Gilles Paquet-Brenner ( Haar naam was Sarah ) als regisseur.
Libby Day ( Sterling Jerins ) was 7 jaar toen haar moeder en twee zussen werden vermoord waarna ze haar 15 jarige broer Ben ( Tye Sheridan ) als de schuldige aanwees. 25 jaar later leeft Libby ( Charlize Theron ) een teruggetrokken leven, maar om wat extra geld te verdienen gaat ze in op een voorstel van Lyle ( Nicholas Hoult ) om onderzoek te doen naar de voorvallen van deze moorden om de misschien onschuldige Ben ( Corey Stoll ) uit de gevangenis te krijgen.
Paquet-Brenner weet de grimmige en duistere toon van het verhaal goed te vatten in de beelden en neemt vooral de tijd om de karakters uit te diepen. De twee verschillende tijdsperioden vloeien mooi in elkaar over en hij geeft voldoende cue's om als kijker te weten in welke tijd we nu zijn. De film kan hier en daar wat traag aanvoelen, wat niet iedereen zal bevallen, maar dit is zeker geen storende factor. Theron zet wederom een sterke rol neer en ook Christina Hendricks laat een goede indruk achter als de moeder van Libby.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten