zondag 23 augustus 2015

Een nieuw tijdperk breekt aan

Na het succes van de eerste Avengers film uit 2012 kon je natuurlijk op een vervolg wachten en die kwam er als "Avengers: Age of Ultron" uit 2015 en wederom met de regie van Josh Wedon.
Als Tony Stark ( Robert Downey Jr. ) een slapend vredeshandhaving programma jumpstart, gaan de dingen goed mis en worden de machtigste helden van de aarde, Iron Man, Captain America ( Chris Evans ), Thor ( Chris Hemsworth ), de Incredible Hulk ( Mark Ruffalo ), Black Widow ( Scarlett Johansson ) en Hawkeye ( Jeremy Renner ),op de ultieme proef gesteld als het lot van de planeet in de balans hangt. Ultron ( James Spader ) wil de mensheid uitroeien om een nieuwe start te maken en de Avengers moeten met voormalige vijanden Quicksilver ( Aaron Taylor-Johnson ) en Scarlet Witch ( Elizabeth Olsen ) samen werken om hem te verslaan.
De film is nog meer een comic book dan het eerste deel, met meer actie, meer humor en hierdoor ook een iets minder dreigende badguy. Hierdoor is de spanning soms een beetje weg en geloof je altijd wel dat de goeden gaan winnen, wat bij het eerste deel lang niet zo zeker leek. Dat neemt niet weg dat Wedon weer een geweldig spektakel brengt dat een ware visuele traktatie is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten