vrijdag 21 augustus 2015

Laat de stilte worden verbroken

Anthony Hopkins heeft meer dan 120 film en tv rollen gespeeld, maar er is één rol die hem altijd zal achtervolgen, namelijk de rol van Dr. Hannibal Lecter die hij voor het eerste vertolkte in "The Silence of the Lambs" uit 1991 van regisseur Jonathan Demme.
De jonge F.B.I. cadet Clarice Sterling ( Jodie Foster ) moet het vertrouwen winnen van de gedetineerde en manipulatieve moordenaar Hannibal Lecter ( Hopkins ) om zijn hulp te krijgen bij het opsporen van een andere seriemoordenaar die de huid van zijn slachtoffers afhaalt.
Dit is absoluut een film die je ooit een keer gezien moet hebben. De film sleepte ook niet voor niets alle belangrijke Oscars in de wacht ( Beste film, regisseur, acteur, actrice en script ). Demme weet een geweldige suspense in de film te bouwen die een aantal hoogtepunten bereikt. De kijker zit de hele film op het puntje van zijn stoel. Hopkins zet de rol van zijn leven neer en laat zien dat je met zeer weinig ontzettend veel kan bereiken. Ook Foster liet zien dat acteren in haar bloed zit en weet op te boksen tegen Hopkins.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten