vrijdag 28 augustus 2015

Het leven, de liefde en de genie van Brian Wilson

Bij het verfilmen van een biografie worden er door de filmmakers vaak artistieke vrijheden genomen om de film interessanter te maken, maar de makers van "Love & Mercy" probeerde dit zo veel mogelijk te vermeiden.
In de jaren 60 bevindt de jonge zanger en songwriter Brian Wilson (Paul Dano) zich in het midden van buitengewoon succes na het scoren van een groot aantal hits met The Beach Boys. Na een paniekaanval gaat hij niet meer op tournee en duikt hij de studio in om 'het beste album ooit' te maken. Ondertussen verliest hij zijn greep op de werkelijkheid als hij probeert om te gaan met de overweldigende stemmen in zijn hoofd. Later, in de jaren 80, zien we Wilson (John Cusack) op middelbare leeftijd, een gebroken, verwarde man onder de farmacologische en juridische ban van therapeut Dr. Eugene Landy (Paul Giamatti). Na een ontmoeting met Wilson, is Cadillac verkoopster Melinda Ledbetter (Elizabeth Banks) vastbesloten om hem te redden van de manipulatie van Landy.
Zowel Dano als Cusack zetten een geweldige Brian Wilson neer in twee zeer ingrijpende periodes van zijn leven. Regisseur Bill Pohlad vind de perfecte balans tussen de twee tijdsperiodes die elkaar voortdurend afwisselen. Tevens recreëert hij een aantal filmpjes die van de jaren 60 Beach Boys gemaakt zijn en dit zorgt voor een mooie afwisseling en gronding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten