maandag 17 augustus 2015

Geloof het onmogelijke

Oorlogfilms zijn er in vele soorten en maten en dus is het niet altjd makkelijk om een nieuwe invalshoek te krijgen, maar dit is wel het geval in de film "Little Boy" uit 2015 van regisseur Alejandro Monteverde.
Pepper ( Jakob Salvati ) is zeer klein voor zijn leeftijd, maar heeft in zijn vader James ( Michael Rapaport ) de perfecte partner. Samen fantaseren ze over de mooiste avonturen. Als zijn broer London ( David Henrie ) wordt afgekeurd voor het leger moet zijn vader gaan vechten in de oorlog tegen Japan. Pepper wil alles doen om zijn vader terug te krijgen en zoekt zijn hoop in het geloof. Vader Oliver ( Tom Wilkinson ) geeft hem een lijstje met dingen die hij moet doen om zijn geloof te vergroten, waaronder vriendschap sluiten met een oudere Japanse man ( Cary-Hiroyuki Tagawa ) die door vele in het Amerikaanse dorp als de vijand gezien word.
Salvati zet een zeer sterke rol neer van de kleine Pepper en laat vele emoties zien. Monteverde brengt gebeurtenissen die op verschillende locaties afspelen zeer mooi in beeld en combineert ze tot eenzelfde scene en zo wisselen de gebeurtenissen in het Amerikaanse dorp en de gebeurtenissen in de oorlog elkaar perfect af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten