dinsdag 24 november 2015

De duistere wereld van Marvel

Als er één comicbook figuur is waarvan je niet zou verwachten dat er een film of tv-serie van gemaakt zou worden dan is het wel "Jessica Jones". Ze vloekt, drinkt, heeft one night stands en wil eigenlijk niets meer met haar superhelden verleden te maken hebben. Dit is niet een typisch Marvel verhaal, maar toch zag Netflix hier een tweede serie in na het succes van Daredevil.
Jessica Jones ( Krysten Ritter ) was ooit een superheld, maar is nu een privédetective geworden. Ondanks haar zelfhaat en posttraumatische stressstoornis is ze goed in haar werk. Maar als een meisje verdwijnt op eenzelfde manier zoals haar is overkomen komt ze tot de conclusie dat de man waarvan ze dacht verlost te zijn, weer terug is; Kilgrave ( David Tennant ).
Net als Daredevil is dit een veel ruwere en donkerdere serie dan je gewent bent van het Marvel universum, maar de manier waarop het is uitgevoerd laat je dat als kijker achter je. Zonder een origine verhaal word je meteen in dit verhaal gezogen als kijker en wil je meer te weten komen over wat er nou eigenlijk gebeurt is. Ritter zet een zeer sterke rol neer, en Tennant is uitermate creepy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten