donderdag 5 november 2015

Het doolhof was slechts het begin

Het verfilmen van een boek is nooit makkelijk aangezien je in een boek vaak veel meer kwijt kan dan in een film. Bij de verfilming van het boek 'The Maze Runner' van James Dashner bleef regisseur Wes Ball redelijk trouw aan het boek op wat kleine aanpassingen na. Maar met het tweede deel "Maze Runner: Scorch Trials" lijkt het erop of Ball het boek nooit gelezen heeft want het verhaal is compleet veranderd.
Thomas ( Dylan O'Brien ), Teresa ( Kaya Scodelario ) en de andere overlevenden van de Glade denken na hun ontsnapping uit de Maze eindelijk bevrijdt te zijn van 'Wicked' maar ze staan nu voor een nieuwe uitdaging in een desolaat landschap.
Als je de boeken niet hebt gelezen dan is de film een mooi tweede deel die aan de ene kant compleet anders is dan de eerste, maar wel dezelfde sfeer ademt. Als je de boeken wel hebt gelezen vraag je je continu af waarom ze het verhaal zo ontzettend hebben aangepast en dit is zeer afleidend. De grote vraag is nu hoe ze het derde en laatste deel van de trilogie gaan aanpakken. Zal het weer meer op het boek lijken of wordt het een geheel nieuw verzonnen verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten